Annons

Nytt från Medievärlden

Medievärlden - Nyheter

  • Almedalsveckan slår rekord när det gäller antalet evenemang. Antalet ackrediterade journalister når dock inte toppnoteringen från 2014. Omkring 700 journalister kommer till årets Almedalsvecka skriver Journalisten. Det är omkring...

  • Mittmedia Sport har gjort en rekryteringsoffensiv inför sommaren. Ambitionen är att öka jämställdheten på sportområdet – och för att lyckas med det arbetar man målmedvetet. I maj i fjol...

  • I år tävlar 471 bidrag i Data Journalism Awards, där världens bästa datadrivna journalistik koras. Peter Grensund från J++ Stockholm sitter med i förjuryn och har sammanställt sina spaningar för Medievärldens räkning. ...

Annonser

Grodden-galan

Branschdag 2015

Vi flyttar tillbaka! Den 27 mars smäller det!

Globe Hotell har äntligen byggt klart och vilket lyft det har blivit! Nu är lokalerna redo att ta emot sveriges gratistidningar igen! 
En stor härlig lokal för vår mässa och vår galamiddag. Nya fräscha konferenslokaler får vårt späckade program.

Vi kommer även "bygga om" Branschdagen lite och lyfta den ytterligare ett par snäpp. Som vanligt träffar vi leverantörer och samarbetspartners i mässan. Under eftermiddagen kommer vi sedan erbjuda ett antal olika aktiviteter i form av seminarier och föreläsningar. Alla, vare sig man jobbar på redaktionen, sälj eller produktion, skall hitta något som är intressant och utvecklande!
Detta nya upplägg innebär att man kommer få välja vilka aktiviteter man vill gå på. Så håll ögonen öppna efter anmälningsformuläret som kommer läggas upp online så fort schemat är klart.
Man kommer även kunna anmäla både deltagande och tävlingsbidrag online i år. Mer information kommer inom kort!

På kvällen blir det galamiddag och underhållning. Och...vi avslutar med en hejdundrande efterfest med ett liveband med ös i!

Tävling!

Tävlingskategorierna är samma som förra året. Dags att redan nu börja välja ut vilka bidrag man vill delta med!

 Årets Gratistidning

 Juryn bedömer helhetsintrycket av tidningen. Tidningens läsvärde och läsupplevelse. Tidningens utveckling och nytänkande.

 Bästa Reportage

    - Sport, kultur, nöje
    - Politik, samhälle, näringsliv
    - Personporträtt

Juryn bedömer förmågan att genom val av ämne, stil, språkbruk, intervjupersoner med mera spegla det som sker i det lokala samhället. 
Förmågan att presentera artikeln på ett lättbegripligt och intresseväckande sätt. Förmågan att beröra läsarna.

 Bästa Annons

 Annonsen skall vara från ett lokalt företag. Ni skall själva ha skapat idé och layout. Juryn bedömmer idéhöjd, originalitet och tydlighet.

 Bästa säljorganisation

 Den säljorganisation som under året visat driv och kreativitet i utvecklingen av försäljning och/eller arbetsformer. 

Juryn bedömer nytänkande, mod och okonventionella projekt och lösningar skall särskilt beaktas. Samverkan mellan försäljning i traditionella och digitala medieformer är ett plus i bedömningen. 

Det konkreta kommersiella resultatet av årets prestation skall tillmätas stor betydelse.

Bästa digitala initiativ

Initativet skall vara, eller ha framtida potentieal att bli, affärsmässigt (d.v.s ge kundnytta som kunder är beredda att betala för) eller skapa trafik som kunder är beredda att betala för. 
Initiativen skall ha bidragit till att flytta fram tidningens digitala position på lokalområdet.

Bästa Foto

Juryn bedömer förmågan att genom val av upplägg, stil, bildspråk och fotografisk kunnande spegla det som sker i det lokala samhället.
Hur väl bilden representerar artikel eller reportage på ett lättbegripligt och intresseväckande sätt. Samt förmågan att beröra läsarna.